Domů 
Předchozí stránka 
Následující stránka 
Historie změn 
 Kopírovat URL stránky 
 
Vytisknout tuto stránkuVytisknout tuto stránku / kapitolu  
Nastavení  >  Nastavení společnosti  >  Procesy a integrace  >  Eshop - synchronizace  >  Upgates

E-shop Upgates

Spojení Eurofaktury a Upgates znamená, že objednávky z e-shopu můžete ihned zpracovat v účetnictví, máte také synchronizovány zásoby mezi e-shopem a Eurofakturou a ušetříte čas oproti ručnímu přenosu dat z e-shopu.

Synchronizace Upgates e-shopu a Eurofaktury je dostupná pouze v balíčku PREMIUM. Více zde - https://eurofaktura.com/czfaktura/cenik/

Propojení e-shopu a Eurofaktury

  
Upgates - Doplňky - API
  
  Obrázek 1: Upgates - Doplňky - API

Propojení e-shopu vytvoříte jednoduše, stačí mít v Upgates aktivován doplněk/rozhraní API pro napojení aplikací třetích stran, kde tyto údaje vložíte do Vašeho účtu v Eurofaktuře - |Nastavení |Nastavení společnosti |E-shop - synchronizace a přes tlačítko Přidat e-shop.

  
Eurofaktura - propojení s Upgates - vyplnění údajů
  
  Obrázek 2: Eurofaktura - propojení s Upgates - vyplnění údajů

Po vyplnění všech povinných údajů v nastavení synchronizace v Eurofaktuře stačí toto okno uložit stisknutím OK. První spuštění synchronizace je potřeba provést ručně, kliknutím na tlačítko Synchronizovat nyní. Poté vyberete datum, od kterého se mají doklady synchronizovat a potvrdit tlačítkem OK.

Synchronizace dokladů probíhá automaticky (pokud je první synch. úspěšně dokončena) přibližně každou hodinu (příp. několikrát denně). Synchronizaci je možné vypnout nebo jen pozastavit přes tlačítko Vypnout synchronizaci

Pokud existuje aktivní webhook URL adresa, automatická synchronizace neprobíhá v hodinových intervalech, ale o veškerou synchronizaci se starají právě webhooky

  
Detail aktivní synchronizace s Upgates e-shopem v nastavení Eurofaktury
  
  Obrázek 3: Detail aktivní synchronizace s Upgates e-shopem v nastavení Eurofaktury

Jaká doklady se importují z Upgates do Eurofaktury?

Jak probíhá synchronizace skladových zásob?

Synchronizace skladových zásob z Eurofaktury do e-shopu probíhá automaticky na pozadí a podle zvoleného režimu synchronizace skladu. Synchronizaci spouští skladové operace, jako je vystavení výdejky, přijetí příjemky a vystavení objednávky (evidence rezervovaných zásob). V případě potřeby lze synchronizaci spustit i ručně, v nastavení synchronizace e-shopu pomocí šipky vedle tlačítka Synchronizovat nyní, kde vyberete Přenést stav zásob do e-shopu.

Podporované režimy synchronizace skladu:

skladové zásoby se NEsynchronizují.
zásoby na skladěskladové zásoby se synchronizují na základě fyzického pohybu na zvoleném skladě v Eurofaktuře (příjemky & výdejky).
zásoby na skladě mínus rezervované položkyskladové zásoby se synchronizují na základě fyzického pohybu na zvoleném skladě v Eurofaktuře (příjemky & výdejky) a navíc berou v potaz i rezervované položky z objednávek.
celkové zásobyskladové zásoby se synchronizují na základě fyzického pohybu na všech skladech v Eurofaktuře (příjemky & výdejky).
celkové zásoby mínus rezervované položkyskladové zásoby se synchronizují na základě fyzického pohybu na všech skladech v Eurofaktuře (příjemky & výdejky) a navíc berou v potaz i rezervované položky z objednávek.

Další možnosti synchronizace dostupné pro platformu Upgates

Pro uživatele, kteří mají aktivní synchronizaci pro e-shop platformu Upgates, jsou kromě standardní synchronizace k dispozici také:

  
Dodatečné možnosti synchronizace
  
  Obrázek 4: Dodatečné možnosti synchronizace

  • Okamžitá synchronizace skladových zásob z programu Eurofaktura do e-shopu. Synchronizaci spouští skladové operace, jako je např. výdejka, příjemka, inventura,... V případě potřeby lze synchronizaci spustit i ručně.
  • Import produktů z e-shopu. Tato možnost, pokud jí vyberete umožňuje importovat veškeré produkty z vašeho e-shopu do Eurofaktury. Můžete při importu určit, zda chcete, aby se údaje o existujícím produktu v Eurofaktuře přepsaly těmi z e-shopu (zaškrtněte volbu) nebo ne (nezaškrtávejte).

ShoptetImportProduktu.png

Co dělat, když doplněk potřebujete pozastavit nebo zrušit?

V případě, že chcete přerušit činnost e-shopu, nepotřebujete přenášet objednávky do Eurofaktury nebo máte jakýkoliv jiný důvod k dočasnému pozastavení propojení, stačí v |Nastavení – Nastavení společnosti – E-shop – synchronizace synchronizaci e-shopu vypnout tlačítkem Vypnout synchronizaci.


Odkazy na tuto stránku

---
Datum a čas poslední úpravy 14.03.2024 11:35:59
© Eurofaktura s.r.o. 2003-2024